Дієслівні префікси української мови - Якубовська, Марина Юріївна; Дерба, Світлана Миколаївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2023)
Навчальний посібник із розвитку мовлення адресовано іноземцям середнього та високого рівня володіння українською мовою. Мета посібника – систематизація знань про префіксацію українських дієслів, активізація навичок та умінь репродуктивного і продуктивного вживання префіксних дієслів як в усному, так і в писемному мовленні, ознайомлення з українськими фразеологізмами, що містять префіксні дієслова (201 фразеологічна одиниця), й активізація навичок їхнього уживання під час живого спілкування. Чітка структура посібника, різноманітні завдання комунікативного характеру, сюжетні тексти і завдання до них, завдання для самостійної роботи, контрольні завдання, а також таблиці й схеми сприяють узагальненню та систематизації граматичного та лексичного матеріалу. Призначений для роботи з викладачем та для самостійної роботи.
Keywords: українська мова; дієслово; префікс