Педагогічні умови формування професійної готовності майбутніх педагогів до здійснення професійно-педагогічноїдіяльності - Нагорнюк, Ольга Володимирівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Об’єкт дослідження – процес професійної підготовки педагогічних кадрів закладів середньої освіти на рівні професійного стандарту. Предмет дослідження – педагогічні умови формування готовності до здійснення професійно–педагогічної діяльності у майбутніх педагогів згідно з професійними стандартами та практичною реалізацією цих вимог у професійній діяльності. Дослідження пропонує комплексний підхід до аналізу компетентнісного профілю та готовності педагогічних кадрів до виконання нових вимог. Вивчається взаємозв‘язок між професійними стандартами та практичною реалізацією цих вимог у професійній діяльності. Новизна дослідження виражається у визначенні сучасного компетентнісного профілю вчителів середньої школи з урахуванням вимог суспільства та ринку праці, а також комплексній оцінці готовності педагогічних кадрів до впровадження нового державного стандарту середньої освіти.
Keywords: педагог; педагогічна діяльність; професійна готовність