Мовна концептуалізація внутрішнього світу людини в перському лінгвоментальному просторі - Мазепова Олена Вікторівна (My University, 2016)
У роботі аналіз мовної репрезентації деяких перських феноменів психічної дійсності поєднано з даними психолінгвістичного екперименту, що дало змогу верифікувати одержані результати. Унаслідок проведеного дослідження стереотипів змодельовано концептуальну структуру сукупного національного автостереотипу сучасного іранця та теоретичну модель перської концептосфери ввічливості تعارف ta’ārof, яка дає змогу наочніше уявити розгалужену систему відношень між концептами і культурними схемами, що її складають, та може стати відправною точкою для подальших досліджень у відповідній галузі лінгвістики. Ключові слова: перська мова, перський лінгвоментальний простір, мовна концептуалізація, мовна свідомість, психолінгвістичний експеримент.