Formation and Development of the Ukrainian Community in the Territory of Crimea: Past and Present - Фігурний, Юрій (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Review of the work “Formation of modern national consciousness of Ukrainians in Crimea: Trends, Prospects and Assimilation Threats (Late 19th–Early 21st Centuries) / Compiler and scientific editor, Doctor of History P.P. Gai-Nyzhnyk. Kyiv: Samit-knyga, 2024. 544p.”

Рецензія на працю «Формування модерної національної свідомості українців Криму: тенденції, перспективи та асиміляційні загрози (кінець XIX–початок XXI ст.) / Упорядник і науковий редактор д.і.н. П.П. Гай-Нижник. Київ: Саміт-книга, 2024. 544с.»
Становлення і розвиток української громади на теренах Криму: минуле й сьогодення