Прогнозування та аналіз впливу майнінгу криптовалюти на напівпровідникову промисловість - Надводнюк Олексій Валерійович (My University, 2023)
Об'єктом дослідження даної роботи є напівпровідникова промисловість та фактори впливу на неї. Предмет дослідження: методи та моделі для прогнозу та аналізу впливу майнінгу на напівпровідникову промисловість. Мета роботи: аналіз кризи напівпровідникової промисловості, факторів, що вплинули на дану галузь, виявлення впливу так званого «буму майнінгу» на ціни напівпровідників та побудова моделі прогнозу цін на напівпровідники. Методи дослідження: узагальнення, класифікація, статистичні методи, порівняльний аналіз, синтез, регресійне моделювання для прогнозу та аналізу. Ключові слова: напівпровідникова промисловість, напівпровідникова криза, майнінг, криптовалюта, регресійний аналіз.

The graduation research of student Oleksii Nadvodniuk “Prediction and analysis of the impact of cryptocurrency mining on semiconductor industry” is analysis of the crisis of the semiconductor industry, the factors that affected this industry, the identification of the impact of the so-called "mining boom" on semiconductor prices, and the construction of a semiconductor price forecast model. Key words: semiconductor industry, semiconductor crisis, mining, cryptocurrency, regression analysis.