Функціоналізовані карбонові наночастинки для застосувань в магнітно-резонансній томографії - Ортікова Олександра Алішерівна (My University, 2022)
Робота присвячена синтезу та дослідженню наночастинок з ядрами фулерену С60 або флуороксиду карбону, що функціоналізовані комплексами гадолінію з хелатуючим лігандом ДОТА. Хімічну структуру частинок охарактеризовано методом ІЧ-спектроскопії. Методом динамічного світлорозсіювання показано, що ці частинки мають розміри близькі до 4 нм і утворюють стійкі водні золі. Такі частинки є перспективними для подальших досліджень у галузях МРТ-біовізуалізації та радіотерапії.