Системи синтаксичного аналізу для російської мови - Альошко Олексій Олексійович (My University, 2021)
Об’єктом роботи є системи синтаксичних і текстових аналізаторів. Предметом роботи є створення систем синтаксичного аналізу для російської мови. Метою роботи є аналіз методів і засобів створення синтаксичних аналізаторів тексту для побудови власної аналогічної системи. Методи розроблення: розробка прикладного програмного забезпечення, консольних додатків. Програма була розроблена за допомогою інтегрованого середовища розробки PyCharm, студентська версія, та Jupyter Notebook. Результати роботи: було сплановано та розроблено систему синтаксичного аналізу тексту російською мовою за допомогою мови програмування Python, яка забезпечує простий прикладний програмний інтерфейс для синтаксичного аналізу. Дану розробку можна вважати закінченою та можна використовувати для інших систем роботи з текстами. Ключові слова: СИНТАКСИЧНИЙ АНАЛІЗ, ОБРОБКА ТЕКСТУ, PYTHON, ТОКЕНІЗАЦІЯ, МАШИННЕ НАВЧАННЯ, ПРИРОДНА МОВА, МОРФОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ, КОРПУС ТЕКСТІВ.