Вербалізація концепту ВЛАСНІСТЬ в українській мові - Ничаюк, Світлана Петрівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті розглянуто особливості об’єктивації концепту ВЛАСНІСТЬ в українській мовній картині світу на матеріалі словників української мови. Автором були виявлені ядерні і периферійні семантичні компоненти досліджуваного концепту в українській мові.

The article describes the features of the objectivation of the concept PROPERTY in the Ukrainian language world model on the material of the Ukrainian language dictionaries. The author has identified nuclear and peripheral semantic components of the researched concept in the Ukrainian language.
Verbalization of the Concept PROPERTY in the Ukrainian Language
Keywords: концепт; лексична одиниця; номен; мовна картина світу; вербалізація; власність; володіння; concept; lexical unit; nomen; language world model; verbalization; property; possession