Синтаксис української мови. Ч. 2. - (:unkn) unknown (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
У хрестоматії систематизовано авторські концепції опису синтаксичної системи сучасної української мови, подано наукові розвідки, які стосуються тлумачення проблемних питань формально-граматичного, семантико-синтаксичного та комунікативного аспектів функціонування синтаксичних одиниць. Охоплено царину синтаксикологічних досліджень, присвячених висвітленню історії, теорії та практики комунікативної природи речення (простого, ускладненого та складного), граматичного статусу й типології словосполучення, традиційно виділюваного в системі граматикологічного інструментарію мови, а також синтаксичної стилістики та сучасної текстології. Для студентів філологічних спеціальностей, аспірантів, учителів, викладачів закладів вищої освіти, науковців та дослідників синтаксичного ладу сучасної української мови.
Рекомендовано до друку вченою радою Інституту філології (протокол № 10 від 29 травня 2018 року). Ухвалено науково-методичною радою Київського національного університету імені Тараса Шевченка (протокол № 5-17/18 н.р. від 21 червня 2018 року).
Keywords: синтаксис; синтаксис української мови