Тематичні готелі міста Києва: тенденції та перспективи - Тюнік Ольга Миколаївна (My University, 2023)
Вивчення функціонування готельного бізнесу є важливим теоретичним аспектом, оскільки дозволяє розуміти основні принципи та фактори успішності готельного бізнесу, а також визначити особливості ринку готельних послуг. Один з основних аспектів вивчення функціонування готельного бізнесу - це дослідження маркетингу та реклами, які використовуються для залучення клієнтів. Ще один аспект - це вивчення фінансової сторони готельного бізнесу. Також важливим аспектом є вивчення організаційної структури та управління готелем. Це включає в себе дослідження структури організації, розробку процедур управління, аналіз ролі керівництва та персоналу. Аналіз розвитку та досвід створення тематичних готелей в Україні свідчать про те, що такий тип готелів має потенціал для розвитку та популяризації туристичного бізнесу в країні. Україна має кілька тематичних готелів, що стали відомими та популярними серед туристів. Одним із них є Арт-готель «Баккара» у Києві. Арт-готель "Баккара" - це ексклюзивний готель в самому центрі Києва. Також в Києві розташований тематичний еко-готель «Friend House». Аналіз розвитку тематичних готелів в Україні свідчить про поступове збільшення їх кількості та різноманітності тематики. Це може стати перспективним напрямком рохвитку країни. Ключові слова : арт-готель "Баккара", еко-готель «Friend House», готельний бізнес, туристичний бізнес.