Розробка розумного автомобіля в 5G, інтелектуальних телекомунікаціях V2X з використанням C++ - Ільчук Олександр Миколайович (My University, 2023)
У цьому дослідженні вивчається роль і застосування технології V2X в інтелектуальних транспортних системах, з особливим акцентом на моделюванні трафіку і мереж в сфері телекомунікацій. У ній розглядається важливість даних про трафік, архітектура мережі V2X і актуальність безпеки і зв'язку в автомобільному середовищі, а також потреба в ефективних стратегіях розподілу ресурсів в мережі NR-5G. Використовуючи симулятори SUMO та ns-3 для моделювання трафіку та мережі відповідно, було створено реальний сценарій трафіку в Голосіївському районі Києва та проаналізовано його за різних мережевих умов. Моделювання проводилося у двох різних режимах: з вимкненим та увімкненим режимом User Datagram Protocol UDP, що дозволило оцінити продуктивність V2X-зв'язку за цих умов. Метою цієї дипломної роботи є розгляд фундаментальних механізмів технології V2X, вивчення принципів моделювання трафіку та мереж у V2X, а також практична реалізація цих концепцій з метою поглиблення розуміння та сприяння створенню більш ефективних, безпечних та результативних транспортних систем. Завдання, поставлені перед цією роботою, включали детальний розгляд технології V2X та її ролі в інтелектуальних транспортних системах, огляд моделювання трафіку і мереж, вибір і застосування симуляторів SUMO і ns-3 для моделювання трафіку і мереж, а також практичний аналіз симуляції на основі реального сценарію трафіку. Ключові слова: Vehicle-to-Everything (V2X), інтелектуальні транспортні системи (ITS), телекомунікації, дані про дорожній рух, архітектура мережі, безпека і зв'язок, розподіл ресурсів, мережа NR-5G, SUMO, ns-3, User Datagram Protocol (UDP), моделювання трафіку, моделювання мережі.