Одержання 2-борильованих бензоксазолів та бензотіазолів - Мазуренко, Іван Володимирович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
Метою даної роботи було одержати борильовані за другим положенням азоли, такі як бензімідазоли та бензотіазоли, та навести приклад їх С-С сполучення у реакції Сузукі – Міяури. Робота складається з трьох розділів. Перший розділ, літературний огляд, включає розгляд актуальності бензоксазолів та бензотіазолів, а також підходів до їх синтезу. У другому розділі, представлено опис та обговорення результатів досліджень. Розроблено загальний метод синтезу 2-борильованих бензоксазолів та бензотіазолів з форміл МІДА боронату та динуклеофілів, а також була продемонстрована можливість паладій-каталізованого сполучення з ними на прикладі незаміщеного МІДА борил 2-бензотіазолу та пара-бромоацетофенону. Експериментальна частина даної роботи представлена в третьому розділі.
Keywords: Азоли; Борилювання; Паладій-каталізоване сполучення