Механізми захисту інформації в інформаційних систем у банківських установ - Луценко Сергій Андрійович (My University, 2023)
Результати дослідження заклали основу для створення ефективної системи кібербезпеки банків. спрямованої на боротьбу з шахрайством. Результати дослідження сприяють розвитку передової системи кібербезпеки банків, сприяючи запобіганню та виявленню шахрайських операцій, захищаючи при цьому банківський сектор та його стрейкхолдерів. Використання цього підходу сприятиме створенню інформаційного сховища, яке підтримуватиме прийняття рішень щодо посилення заходів кіберзахисту. Створено функціональний прототип автоматизованого модуля для виявлення шахрайських онлайн-транзакцій з банківськими картками. Цей модуль дозволяє відстежувати транзакції що мають потенційні ознаки шахрайства з урахуванням різних параметрів, такі , як номери карток клієнтів, місця проведення транзакцій, адреси доставки. Використовуючи цей модуль клієнти можуть бути попереджені про потенційні випадки шахрайства, таким чином ефективно запобігаючи шахрайським діям. Ключові слова : захист персональних даних, системи попередження шахрайств, безпека банківського сектору, фінансова безпека, інформаційна безпека.