La cultura italiana e le sfide linguistiche della società contemporanea - Селіверстова, Анастасія Олегівна (My University, 2025)
Навчальний посібник призначено для лекційних і практичних занять з курсу «Лінгвокраїнознавство італомовного ареалу» для студентів першого року навчання спеціальності 035 «Філологія», які вивчають італійську мову як іноземну. Метою цього навчального посібника є розвиток лінгвокраїнознавчих і комунікативних навичок студентів, а також вдосконалення їхніх вмінь у сфері усного та письмового мовлення. Посібник з лінгвокраїнознавства містить актуальні італомовні тексти, що висвітлюють географічні, економічні та культурні особливості різних регіонів Італії. Навчальні матеріали й вправи допомагають сформувати уявлення про реалії сучасної Італії, зокрема щодо її географії, економіки, соціокультури та побуту, а також розвивають здатність адаптуватися до життя в італійському середовищі. Курс побудований на елементах інтенсивного навчання, яке включає введення лексичного матеріалу в рамках певних тем, перегляд відео, роботу з текстами, виконання вправ та тестів. Цей посібник також стане корисним для фахівців, які працюють чи співпрацюють з італійськими організаціями або планують поїздки в Італію.
Keywords: лінгвокраїнознавство