BIOSPHERE – THE PHENOMENON OF GEOLOGICAL NATURE - Кравчук, А. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
This article briefly analysis the evolution of the idea of the biosphere, its philosophical unterpretation, perceptions and the prospects for the biosphere transition into the noosphere.

У статті коротко проаналізовано еволюцію уявлень про біосферу, її філософське осмислення та сприйняття, перспективи переходу біосфери в ноосферу.
БІОСФЕРА – ФЕНОМЕН ГЕОЛОГІЧНОЇ ПРИРОДИ