The Impact of the Financial Crisis in the Eurozone on the U.S. – European Relations During the First Presidency of B. Obama - Гордійчук Ю. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
The article is studied the features of the sovereign debt crisis in the Eurozone countries and its major political and economic consequences for the United States, which are their main trading and investment partner. The main anti-crisis measures, adopted at the EU and the IMF levels with U.S. support to prevent financial crisis spreading to other countries in the EU and the whole world, are evaluated and analyzed too.

В статті розглядаються особливості кризи суверенного боргу в країнах єврозони та її основні політичні і економічні наслідки для Сполучених Штатів, які є їх основним торгівельним та інвестиційним партнером. Також виділяються та аналізуються основні антикризові заходи, прийняті на рівні ЄС та МВФ за підтримки США для запобігання поширенню фінансової кризи на інші країни ЄС та світу.
Вплив фінансової кризи в єврозоні на американсько-європейські відносини в період першого президентства Б. Обами
Keywords: USA; sovereign debt crisis; the crisis of the EU; anti-crisis policy in the EU; transatlantic relations; B. Obama; США; суверенна боргова криза; криза ЄС; антикризова політика в країнах ЄС; трансатлантичні зв'язки; Б. Обама