Розвиток туристично-рекреаційного комплексу як фактор підвищення конкурентоспроможності Рівненської області - Шувалова Аріана (My University, 2024)
Метою дослідження є визначення теоретичних та практичних засад розвитку туристично-рекреаційного комплексу Рівненської області як чинника підвищення її конкурентоспроможності, що передбачає аналіз існуючого стану галузі, виявлення проблем та потенційних можливостей, а також розробку рекомендацій щодо вдосконалення інфраструктури, маркетингових стратегій та залучення інвестицій для забезпечення сталого економічного зростання регіону. Об'єктом дослідження є туристично-рекреаційний комплекс Рівненської області, який включає природні, культурні, історичні та інфраструктурні компоненти, що формують туристичний потенціал регіону. Предметом дослідження є процеси та інструменти розвитку туристично-рекреаційного комплексу Рівненської області, що сприяють підвищенню її конкурентоспроможності на національному та міжнародному рівнях. Практичне значення дослідження полягає у розробці конкретних рекомендацій та стратегій для ефективного розвитку туристично-рекреаційного комплексу Рівненської області. Проведено аналіз сучасного стану комплексу, визначено ключові проблеми та перспективи його розвитку. Застосовано SWOT-аналізу дозволило оцінити сильні та слабкі сторони, можливості та загрози для галузі.
Keywords: Туристично-рекреаційний комплекс; Рівненська область; SWOT-аналіз