Аналіз чинників економічного зростання у країнах Великої сімки - Линько, Павло Юрійович (My University, 2024)
Об’єкт дослідження: економічні моделі та чинники, що впливають на економічне зростання країн Великої сімки. Мета дослідження: виявлення ключових чинників, що впливають на економічне зростання країн G7, і розробка рекомендацій щодо економічної політики, яка може сприяти стійкому розвитку. Методи дослідження: економетричне моделювання. Наукова новизна, теоретична значимість дослідження: полягає у застосуванні сучасних методів машинного навчання до аналізу економічних показників країн G7, що дозволяє виявити нові закономірності та чинники економічного зростання. Теоретична значимість полягає у розробці нового підходу до аналізу економічного розвитку, який може бути використаний для подальших досліджень та розробки економічних стратегій на міжнародному рівні. Практична цінність: полягає у розробці конкретних рекомендацій для економічної політики країн G7, спрямованих на стимулювання інновацій, підвищення ефективності інвестицій та забезпечення макроекономічної стабільності.

Object of study: economic models and factors influencing the economic growth of the G7 countries. The aim of this study to identify the key factors influencing the economic growth of the G7 countries and to develop recommendations for economic policy that can contribute to sustainable development. Research methods: econometric modeling. Scientific novelty, theoretical significance of the study: the study is based on the application of modern machine learning methods to the analysis of economic indicators of the G7 countries, which allows to identify new patterns and factors of economic growth. The theoretical significance is the development of a new approach to the analysis of economic development, which can be used for further research and development of economic strategies at the international level. Practical value: the study is aimed at developing specific recommendations for the economic policies of the G7 countries aimed at stimulating innovation, increasing investment efficiency and ensuring macroeconomic stability.
Keywords: економічне зростання; країни Великої сімки; лінійна регресія; дерево рішень; інноваційність; інвестиції; економічні моделі; макроекономічна стабільність; economic growth; G7 countries; linear regression; decision tree; innovation; investment; economic models; macroeconomic stability