PECULIARITIES OF PRE-CAMBRIAN AND PHANEROZOIC GRANITE-GNEISS STRUCTURE-FORMATION - ШЕВЧУК, В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2006)
Different style of Archean, Proterozoic and Phanerozoic granite-gneiss structure-formation is argued. It caused by changes of thicknesses, thermal and rheologic regimes of lithosphere. Intermediate character of structural demonstration of Paleoproterozoic granite-formation with development of granite-gneiss monocline have been analyzed.

Аргументується різний стиль архейського, протерозойського та фанерозойського граніто-гнейсового структуроутворення, що обумовлено зміною потужності, теплових та реологічних режимів літосфери. Показано проміжний характер структурних проявів палеопротерозойської гранітизації із широким розвитком граніто-гнейсових монокліналей.
ОСОБЛИВОСТІ ДОКЕМБРІЙСЬКОГО ТА ФАНЕРОЗОЙСЬКОГО ГРАНІТО-ГНЕЙСОВОГО СТРУКТУРОУТВОРЕННЯ