Застосування нейронних мереж для виявлення захворювань за результатами рентгенодіагностики - Таргонський Валерій Андрійович (My University, 2021)
В даній роботі були описані два підходи до розв’язання задачі класифікації. Основним завданням було донести інтуїтивне розуміння того, як відбувається весь процес навчання нейронної мережі та методи вирішення проблем, які виникають в процесі навчання мереж. В деяких частинах роботи акцент також робився на математичній складовій. Написано код програми з описом основних кроків та прийомів у ньому. Обидва підходи показали доволі гарний результат, точність класифікації понад 90% на тестових даних. Це означає, що ці моделі можуть мати практичне застосування. Практичне застосування подібних мереж не означає, що ці моделі можуть замінити досвідченого лікаря. Проте вони можуть бути гарними помічниками-порадниками лікарю, наприклад, при наявності великого потоку пацієнтів.