ANALYSIS OF THE MAIN COMPONENTS OF THE PERSONAL SALARY PAYMENT STRUCTURE - SOKORINSKIY , Y. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The article deals with the analysis and analysis of the main components of the salary structure of a civil servant, which are envisaged by the Law of Ukraine "On Civil Service". It was also pointed out that there is no mechanism for monitoring the actions of the head to determine the effectiveness of each civil servant, it is problematic to determine the criteria for the performance of an individual civil servant. The article analyzes the main issues that arise when paying out bonuses to civil servants, as well as the necessity of exercising public control over the payment of bonuses to civil servants, strengthening the responsibility of the destination for unjustified accrual of premiums, introducing and entering the state register of received bonuses by civil servants of the category "AND". Within the article, two lines are also highlighted for persons who have significant work experience in private structures and are currently working in state authorities.

У статті здійснено розгляд та аналіз основних складових структури заробітної плати державного службовця, які передбачені законом України «Про державну службу». Наголошено на проблемі відсутності механізму здійснення контролю за діями керівника щодо визначення результативності кожного державного службовця, проблемним є також визначення критеріїв результативності діяльності окремого державного службовця. У межах статті досліджено основні проблемні питання, які виникають при виплаті премій державним службовцям, а також розглянуто необхідність здійснення громадського контролю за нарахуванням премій державним службовцям, посилення відповідальності  суб’єкта призначення за безпідставне нарахування премій, запровадження та введення державного реєстру отриманих премій державними службовцями категорії «А». У межах статті також  виділено два напрямки встановлення надбавок за вислугу років особам, які мають значний  трудовий стаж у приватних структурах та на даний час працюють в органах державної влади.
АНАЛІЗ ОСНОВНИХ СКЛАДОВИХ СТРУКТУРИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ДЕРЖАВНОГО СЛУЖБОВЦЯ
Keywords: civil servant; public service; salary; structure; salary; bonus.; державний службовець; державна служба; заробітна плата; структура; посадовий оклад; премія.