Слов’янський контекст ідеї Івана Франка про націотворчий статус української літературної мови - Шевченко, Л. І. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
У статті розглянуто в аспектах теорії та практики мовотворчості Івана Франка слов’янський контекст ідеї про націотворчий статус літературної мови українського народу.

The Slavic context of the idea about literary Ukrainian language’s national and poetry status in the Ivan Franko’s language creative work is analyzed in this article.
The Slavic context of the idea about literary Ukrainian language’s national and poetry status in the Ivan Franko’s language creative work
Keywords: літературна мова; норми літературної мови; функціональна полівалентність літературної мови; історичний розвиток літературної мови; націотворчий статус літературної мови; слов’янські паралелі; literary language; rule of literary language; polyvalency of literary language; historical development of literary language; national and poetry status of literary language; Slavic identity