Ya.P. Novitsky "under the rear sight" of criticism of Galitchina's scholars - Діброва С. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2007)
The article deals with the analysis of critic reviews about Ya. Novitsky's publications made by M. Dragomanov, F. Kolessa, and V. Gnatyuk; the significance of said publications for the estimation of Novitsky's creative heritage is studied.

Акцентовано увагу на не зужитому резерві "новицькіани" – критичних рецензіях на видання Я. Новицького, опублікованих М. Драгомановим, Ф. Колессою та В. Гнатюком; з'ясовано значення цих публікацій для оцінки творчої спадщини Новицького та причини їх ігнорування новицькознавцями.
Я. Новицький "під прицілом" критики галицьких учених