Мовленнєві тренінги як засіб підвищення компетентності спілкування українською мовою - Шинкарик, Юліана (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
У матеріалі описано досвід проведення мовних тренінгів «Говоримо українською!» для співробітників департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради. Метою заходу було формування навичок вільного спілкування літературною мовою в умовах війни.

This report details the implementation of language training sessions titled 'We Speak Ukrainian!' conducted for residents and cultural workers of Mariupol. The goal was to overcome the legacy of Russification and help citizens transition to fluent literary Ukrainian in professional and everyday contexts.
Speech Training as a Means of Improving Communication Competence in the Ukrainian Language