Моделювання утворення кластерів в потоці плазми, що тече в осе-симетричній камері змінного перерізу - Агафонов Олег Ігорович (My University, 2023)
В даній роботі досліджено вплив динамічних характеристик потоку плазми в камері змінного діаметру на процес утворення кластерів. Плазма складалась з суміші атомів та іонів аргону, атомів титану та електронів. Комп’ютерне моделювання проводилося в рамках гідродинамічного наближення. Для числового моделювання використовувався «метод крупних частинок». В результаті проведених розрахунків одержані просторові розподіли концентрацій атомів титану та кластерів різних розмірів для різних співвідношень між концентраціями атомів аргону і титану, а також для різних початкових тисків газу в камері. Отримані результати свідчать про те, що використання конічної камери може призв. Ключові слова: ПЛАЗМА, КЛАСТЕР, МОДЕЛЮВАННЯ, МЕТОД КРУПНИХ ЧАСТИНОК, ГІДРОДИНАМІЧНА МОДЕЛЬ ПЛАЗМИ, РОЗРАХУНОК.