In memory of Valentyna P. Palienko - Бортник, Сергій Юрійович; Спиця Роман; Сорокіна Людмила (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
Стаття присвячена пам'яті Валентини Петрівни Палієнко. Палієнко Валентина Петрівна (1935–2021) – географ-геоморфолог (Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка (1958), кандидат геолого-мінералогічних наук (1971), доктор географічних наук (1991), професор (2003), голова Асоціації геоморфологів України. Заступник директора з наукової роботи Інституту географії НАН України, завідувач відділу геоморфології (з 1992 р.), член редколегії журналу «Фізична географія та геоморфологія». Лауреат премії Національної Академії наук України ім. В.І. Вернадського (1997), Державної премії України в галузі науки і техніки (2009); нагороджена медаллю «За трудові досягнення» IV ступеня та дипломом міжнародного Академічного рейтингу популярності «Золота фортуна» (2008), відзнакою НАН України «За наукові досягнення» (2015), Пам’ятною відзнакою на честь 100-річчя Національної академії наук України (2018). У 2008 році Указом Президента України В.П. Палієнко присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України».
Пам’яті Валентини Петрівни Палієнко
Keywords: Валентина Петрівна Палієнко; Valentyna Petrivna Palienko; People in Geography