Повтори та їх відтворення в перекладі на основі поезії Густаво Адольфо Беккера - Спідчук Вікторія Олександрівна (My University, 2023)
Мета дипломної роботи полягає у дослідженні відтворення повторів на основі текстів перекладу поезії Густаво Адольфо Беккера. Об’єктом дослідження є оригінальні твори Густаво Адольфо Беккера та їх відтворення в українському перекладі такими перекладачами, як Криштальська О.В, Латник Г.В. та Борщевський С.Ю. Предметом дослідження є способи відтворення повторів в українському перекладі поезії Густаво Адольфо Беккера. Наукова новизна дослідження полягає у тому, що автором було розглянуто повтори у поезії Г.А Беккера та визначено основні способи їх перекладу з іспанської мови на українську. Надано визначення перекладу, зокрема художньому перекладу, розглянута проблематика відтворення повторів у перекладознавстві, його види та функції в художньому творі оригіналу та шляхи відтворення в тексті перекладу. Досліджені трансформації, до яких вдаються перекладачі під час відтворення творів Беккера в тексті перекладу.