Вплив природи протитіону катіонних поліметинових барвників з різною будовою кінцевих груп на фотовольтаїчні параметри полімерних композитів на їх основі - Матюшенко Світлана Олександрівна (My University, 2022)
Виявлено, що природа аніону катіонних поліметинових барвників у полімерних сонячних комірках впливає на фотоерс. На підставі дослідження спектрально-люмінесцентних властивостей встановлено, що поліметини утворюють в них контактні іонні пари. Показано, що різниця в поведінці аніонів визначається їх здатністю до фотоіндукованого перенесення електрона в цих парах.