Моделювання зон затоплень при будівництві водосховищ за допомогою геоінформаційних технологій - Радченко Богдан Олександрович (My University, 2023)
Метою дипломної роботи є впровадження геоінформаційних технологій в систему управління водних ресурсів, зокрема створенні моделювання водосховища на прикладі річки Пакулька (Чернігівська область) для одержання даних для обґрунтування прийняття ефективних управлінських рішень на локальному або регіональному рівнях. Наукова новизна роботи полягає у розробці основ спеціалізованої системи аналізу природних ресурсів регіону на прикладі водних ресурсів Чернігівської області, розробці принципів організації баз даних ГІС, формуванні масивів інформації по обраній тематиці.