Кафедра педагогіки - (:unkn) unknown (My University, 2024)
кафедра здійснює підготовку здобувачів на другому (магістерському) рівні вищої освіти за: освітньо-науковою програмою «Педагогіка вищої школи» в галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка» спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» денної форми навчання (термін навчання 1 рік і 9 міс.); освітньо-професійною програмою «Педагогіка вищої школи» в галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка» спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» заочної форми навчання (термін навчання 1 рік і 4 міс.) на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти за освітньо-науковою програмою підготовки докторів філософії в галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка» спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки»:денної форми навчання (термін навчання 4 роки). Забезпечує викладання курсів для здобувачів, підготовка яких здійснюється на різних факультетах/інститутах Київського національного університету імені Тараса Шевченка: для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти - «Основи педагогіки», «Основи психології та педагогіки», «Педагогіка», «Загальна педагогіка», «Історія педагогіки», «Педагогічна майстерність», «Методика викладання педагогічних дисциплін», «Порівняльна педагогіка», «Основи спеціальної педагогіки», «Педагогіка середньої школи»; для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти - «Педагогіка вищої школи», «Педагогіка та психологія вищої школи», «Педагогіка вищої школи та педагогічна майстерність викладача», «Методика викладання у вищій школі», «Теорія і методика навчання», «Основи сучасної дидактики», «Теорія виховання у вищій школі»; для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти - «Актуальні проблеми дидактики та теорії виховання у вищій школі», «Професійно-педагогічна компетентність викладача ЗВО», «Філософія науки та інновацій (Модуль «Проектування наукових досліджень з використанням інформаційних технологій»)», Організація діяльності структурних підрозділів вищого навчального закладу», «Професійно-педагогічна етика викладача». Бази практик: науково-методичний центр організації навчального процесу, факультети / інститути, навчально-наукові центри Київського національного університету імені Тараса Шевченка, департаменти Міністерства освіти і науки України. З 2015 р. кафедра педагогіки публікує двічі на рік журнал “Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серія: Педагогіка” (Відповідальний редактор – професор Марушкевич А. А.), який є фаховим виданням і друкує наукові статті науково-педагогічних працівників, викладачів, науковців, аспірантів і студентів, які працюють над проблемами розвитку сучасної освіти та науково-педагогічної думки у теоретичному, історичному та практичному аспекті. З 2017 р. журнал “Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серія: Педагогіка” почав індексуватися міжнародною базою даних наукової інформації Index Coperrnicus.