Дослідження технологій управління проєктом створення мобільного застосунку бронювання місць у закладах харчування DineHub - Мойсюк, Оксана Володимирівни (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження, розроблення та впровадження інтелектуальної інформаційної системи DineHub, спрямованої на цифрову трансформацію процесів бронювання, попереднього замовлення страв та управління взаємодією між клієнтами й закладами громадського харчування. Ціль проєкту полягає у створенні комплексної багатофункціональної платформи, яка поєднує зручність користувацького сервісу, автоматизацію бізнес-процесів і використання технологій штучного інтелекту для підвищення ефективності обслуговування та формування персоналізованого клієнтського досвіду. Практична цінність роботи полягає у розробленні рішення, яке поєднує функції CRM-системи, модуля бронювання та аналітичного інструменту для закладів сфери HoReCa. Інтелектуальний модуль DineHub із підтримкою Natural Language Processing забезпечує автоматичне розпізнавання запитів користувачів природною мовою, формування рекомендацій, структурування відгуків і створення індивідуальних пропозицій у режимі реального часу. Це дозволяє підвищити рівень лояльності клієнтів, мінімізувати кількість помилок персоналу та вдосконалити процес управління обслуговуванням.Кваліфікаційна робота містить анотацію, вступ, чотири розділи, висновки, список використаних джерел та додатки. У першому розділі виконано аналіз предметної області ресторанного бізнесу, досліджено сучасні тенденції цифровізації, конкурентні рішення, виконано PESTEL-аналіз та визначено проблемну область, наукову новизну й актуальність розробки. Також сформовано технічне завдання та паспорт проєкту. У другому розділі здійснено формалізацію та моделювання проєкту за допомогою SWOT-аналізу, аналізу п’яти сил Портера та CRISP-DM-моделі для AI-модуля. Розроблено концепцію проєкту, побудовано структури управління проєктом (OBS і WBS) та математичну модель функціонування системи. Третій розділ присвячено розробленню програмного забезпечення DineHub, де описано функціональні та нефункціональні вимоги, архітектуру системи, моделі бази даних, основні сценарії користувачів, інтерфейс, а також особливості інтеграції інтелектуальних модулів. У четвертому розділі розглянуто методологію управління ІТ-проєктом, планування ресурсів, розподіл ролей і відповідальності, оцінку ризиків та стратегії їхнього реагування, заходи з управління якістю та підготовку до виходу продукту на ринок. Робота поєднує сучасні методи управління ІТ-проєктами та практичні підходи до розроблення інтелектуальних систем. Вона відображає інтеграцію технологій штучного інтелекту, аналітики даних та проєктно-орієнтованого управління для створення конкурентоспроможного рішення у сфері громадського харчування. Кваліфікаційна робота містить 100 сторінок основного тексту, 17 рисунків, 10 таблиць, 3 додатки. Ключові слова: управління ІТ-проєктами, інформаційна система, DineHub, система бронювання, HoReCa, штучний інтелект, персоналізація, клієнтоорієнтованість, управління ризиками, управління якістю.
Keywords: управління ІТ-проєктами; інформаційна система; DineHub; система бронювання; HoReCa; штучний інтелект; персоналізація; клієнтоорієнтованість; управління ризиками; управління якістю