Основні мотиви,символи та образи збірки Сергія Жадана «Життя Марії» - Самойлова Вероніка Юріївна (My University, 2023)
Мета :визначити та описати мотиви,символи та образи та збірки «Життя Марії». .Об'єктом дослідження є літературна збірка Сергія Жадана «Життя Марії». Предметом дослідженняє система художнього світобачення письменника, зокрема з'ясування особливостей втіленої символіки,образів та мотивів. У ході дослідження проведено детальний аналіз наукових публікацій щодо збірки«Життя Марії». Визначено особлитвості лірики поета. Визначено роль і місце Сергія Жадана в українськоиму постмодерному просторі. Охарактеризовано головні символи,образи збірки. Проаналізовано тематику, мотиви збірки, визначено їх основні напрямки. Актуальність дослідження полягає у розширенні знань студента щодо мотивів,символів та образів у збірці письменника «Життя Марії» за допомогою аналізу основних образів твору, філософських засад і поглядів автора, а також за допомогою реальних картин,які подає письменник,що дають змогу зануритися у поетику твору та психологію автора.