Structural and Functional Features of Syntactic Units of Marie Ndiaye's Novel "Trois femmes puissantes" - Філоненко Н. Г. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
The article highlighted the question of delimitation of syntactic units in the study of French artistic prose texts, attention is focused on the cognitive role of author text segmentation method and choice of syntactic structure of the sentence in the construction of the text, proves the necessity of taking into account the results of the study of phrase syntax in structural syntactic studies of French prose work of art.

У статті висвітлено проблему делімітації синтаксичних одиниць у вивченні французьких художніх прозових текстів, сфокусовано увагу на когнітивній ролі авторського способу сегментації текстового простору і вибору синтаксичної структури речення у текстотворенні, доведено необхідність врахування результатів дослідження синтаксису речення у структурно-синтаксичних розвідках французького художнього прозового твору.
Структурні та функціональні особливості синтаксичних одиниць роману Марі Ндьяй "Trois femmes puissantes"
Keywords: artistic text; syntax of the sentence; syntax of the text; the segmentation of the text; syntactic units; syntactic relation; художній текст; синтаксис речення; синтаксис тексту; сегментація тексту; синтаксичні одиниці; синтаксичні зв'язки