Валютно-фінансова інтеграція в ЄС - Чугаєв, Олексій Анатолійович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
Присвячено вивченню процесів формування і розширення Європейського валютного союзу, функціонування єдиної валюти євро, Європейської системи центральних банків, практики здійснення єдиної монетарної політики, фіскальної інтеграції, формування банківського союзу ЄС. Охарактеризовано передумови, ефекти, організаційні кроки, інституційне, аналітичне і правове забезпечення валютно-фінансової інтеграції. Для студентів і викладачів, фахівців фінансових установ, державних службовців в умовах інтеграції Україні з ЄС.

The book is devoted to the study of the processes of establishment and expansion of the European Monetary Union, the single currency euro, the European System of Central Banks, the practice of implementing a single monetary policy, fiscal integration, and establishment of the EU banking union. The preconditions, effects, organizational steps, institutional, analytical and legal support of monetary and financial integration are described. The publication is for students and teachers, specialists of financial institutions, civil servants in the context of Ukraine's integration with the EU.
Monetary and financial integration in the EU
Monetary and financial integration in the EU
Рекомендовано до друку вченою радою Інституту міжнародних відносин (протокол № 11 від 27 травня 2021 року). Ухвалено науково-методичною радою Київського національного університету імені Тараса Шевченка (протокол № 6-21 від 25 червня 2021 року).
Keywords: Валютна інтеграція; Міжнародні фінанси; Європейська інтеграція; Передумови інтеграції; Економічна інтеграція; Європейський Союз; Ефекти інтеграції; Єврозона; Монетарна політика; ЄЦБ; Євро; Кредитні установи; Фіскальна інтеграція; Monetary integration; International finance; European integration; Preconditions for integration; Economic integration; European Eunion; Effects of integration; Euro area; Monetary policy; European Central Bank; Euro; Banking union; Fiscal integration; The EU budget