"THEY ARE ONE SNAPS WISHING ..." T. SHEVCHENKO AND P. KULISH - Задорожна, С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2020)
The article exposes the commonality of ideological and artistic positions of T. Shevchenko and P. Kulish, their personal and creative dialogue. Shevchenko and Kulish's poetic works, their correspondence, as well as interpretative assessments of national and diaspora scholars of different years served as a material for reflection. The author proposes a new conceptual vision of the stated topic, supplemented by an existing literary commentary.

Розглянуто спільність ідейно-художніх позицій Т. Шевченка і П. Куліша, їхній особистий і творчий діалог. Матеріалом для осмислення послужили поетичні твори Т. Шевченка і П. Куліша, їхнє листування, а також інтерпретаційні оцінки вітчизняних і діаспорних учених різних років. Запропоновано нове концептуальне бачення заявленої теми, доповнюється існуючий літературознавчий коментар.
"ВОНИ НА ОДИН СНІП ЖАЛИ…" Т. ШЕВЧЕНКО І П. КУЛІШ
Keywords: creativity; correspondence; civic position; relationships; community; difference; dialogue; national idea; culture; education; творчість; громадянська позиція; імперське правління; взаємовідносини; спільність; відмінність; діалог; національна ідея; культура; освіта