Ресурсно-рекреаційна привабливість Індії - Грешнякова, Т. В. (My University, 2011)
Проаналізовано територіальне розміщення природних та культурно-історичних об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Індії. Проведено групування штатів Індії за рівнем забезпеченості культурно-історичними об’єктами національного значення. Висвітлено динаміку відвідувань цих об’єктів іноземними і внутрішніми туристами за 2008-2011 рр.

Проанализировано территориальное размещение природных и культурно-исторических объектов Всемирного наследия ЮНЕСКО в Индии. Проведено группирование штатов Индии по уровню обеспеченности культурно-историческими объектами национального значения. Освещена динамика посещений этих объектов иностранными и внутренними туристами за 2008-2011 гг.

The spatial distribution of India's cultural and natural UNESCO World Heritage Sites is analyzed. The grouping of Indian states on the basis of provision of cultural resources is provided. The dynamics of international and domestic tourist arrivals to this sites for the years 2008-2011 is revealed.
Keywords: культурна та природна спадщина; туристсько-рекреаційні домінанти; об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; культурное и природное наследие; туристско-рекреационные доминанты; объекты Всемирного наследия ЮНЕСКО; cultural and natural heritage; recreational and tourist dominants; UNESCO World Heritage Sites