Застосування кластеризації до задачі оптимізації розвезення автомобілів по дилерських центрах - Михайлюк Олександр Олександрович (My University, 2022)
У роботі здійснена реалізація та аналіз результатів одного або декількох алгоримтів, що дають оптимальне рішення задачі VRP. Розроблені в ході роботи алгоритми можна використовувати в більш загальному контексті для задач маршрутизації транспорту з аналогічними умовами, або на задачах зі схожою основою. В даній роботі приведено порівняння підходів, інструментів реалізації, структур даних і аналіз щодо їх придатності для виконання поставленої задачі максимально ефективно. Також реалізовано алгоритми маршрутизації транспорту шляхом кластеризації дилерів, детально висвітлено логіку їх роботи та проаналізовано отримані рішення в результаті роботи алгоритмів. Запропоновано можливі варіанти покращення логіки для підвищення ефективності розроблених методів.