Обліково-аналітичне забезпечення механізму трансфертного ціноутворення - Гончар Анастасія Олександрівна (My University, 2022)
Метою роботи є дослідження теоретико-правових основ трансфертного ціноутворення, обґрунтування його обліково-аналітичного забезпечення та розробка рекомендацій щодо удосконалення процесів, пов’язаних з трансфертним ціноутворенням на підприємствах та контролю з боку податкових органів. З метою дотримання вимог національного законодавства щодо складання документації з ТЦ та виконання Дії 13 Плану BEPS, українські підприємства подають звітність за трирівневою моделлю, що рекомендована ОЕСР. Задля подальшого вдосконалення необхідно і надалі вдосконалювати систему звітності з ТЦ шляхом встановлення чітких механізмів та рекомендацій на законодавчому рівні щодо розкриття інформації у ТЦ-звітності та посилення податкового контролю за виконанням цих вимог.