Розвиток кіберстрахування в Україні - Бабенко Юлія Леонідівна (My University, 2022)
Метою роботи є удосконалення теоретичних основ та розробка практичних рекомендацій щодо розвитку кіберстрахування в Україні як інструменту фінансової безпеки юридичних та фізичних осіб. У роботі виявлені та проаналізовані особливості розвитку кіберстрахування в Україні та розвинених країнах світу. Зв’ясовано, що кіберзахист систем в сучасному інформаційному світі є надзвичайно важливим інструментом захисту суб’єктів господарської діяльності, а кіберстрахування є одним із інструментів його реалізації. На основі кореляційно-регресійного аналізу визначено, що попит та пропозиція на продукт кіберстрахування буде напряму залежати від індексу кібербезпеки. Досліджено, що, незважаючи на великий попит на продукти кіберстрахування, страхові компанії не готові його повністю покривати через ризиковість збиткової діяльності. Встановлено, що на противагу великому попиту, страховики збільшують страхові тарифи, вводять обмеження на покриття, або взагалі припиняють продавати поліси кіберстрахування.