Екологічна тематика на сторінках українських Інтернет-видань - Олтаржевський, Дмитро Олегович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2002)
Для переважної більшості українців Інтернет ще й досі є порівняно новим і маловідомим явищем. Світ Інтернету ще більш мінливий, ніж світ "паперової" преси. Тому чітко визначити їхню кількість взагалі й кількість сайтів, присвячених екотематиці зокрема, а тим паче проаналізувати загальний якісний склад - справа непроста. Попри цілу низку вад, Інтернет у порівнянні з традиційними ЗМК має безперечні переваги.

The article analyzes the presence and quality of environmental topics in Ukrainian Internet publications. It classifies websites into general news sites, 'mirror' sites of print media, and specialized environmental sites. The author notes a scarcity of dedicated environmental internet resources in Ukraine compared to other countries and discusses specific examples of sites covering ecological issues.
Environmental Topics on the Pages of Ukrainian Internet Publications
Keywords: Інтернет; українські ЗМІ; екологічна тематика; Ukrainian Internet media; environmental topics online; classification of websites