Фінансування інвестиційних проектів за участі іноземних інвесторів - Панченко Роман Вікторович (My University, 2022)
Метою дослідження є поглиблення теоретичних основ фінансування довгострокових інвестиційних проєктів за участі іноземного капіталу в Україні та надання науково-практичних рекомендацій щодо взаємодії з іноземними інвесторами в умовах повоєнного відновлення економіки в Україні. У роботі показано, що окрім залучення додаткового фінансування до країни, міжнародне фінансування інвестиційних проектів сумісно з державою сприяє диверсифікації ризиків, трансферту технологій, вчасній реалізації інвестиційних проектів, що призводить до покращання бізнес-клімату країни та її конкурентоспроможності.