THE CURRENT STATE OF WORLD AND UKRAINIAN MARKET OF MANGANESE: MAJOR PROBLEMS AND TRENDS - Антаков, Є. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Despite the huge reserves of manganese, Ukraine imports is ten times more manganese ore than exports. Solutions to this problem is to find their own alternative cost-effective manganese ore and the implementation of new technological scheme of ore enrichment. Ukrainian and world markets of manganese were analyzed, the main problems of Ukrainian mineral resource base manganese were identified.

Незважаючи на величезні запаси марганцю, Україна імпортує у десятки разів більше марганцевих руд, ніж експортує. Шляхами вирішення цієї проблеми є пошук власних альтернативних джерел рентабельних марганцевих руд та впровадження на виробництві новітніх технологічних схем збагачення руд. Проаналізовано український та світовий ринок марганцю, виділені основні проблеми мінерально-сировинної бази марганцю України.
СУЧАСНИЙ СТАН СВІТОВОГО ТА УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ МАРГАНЦЮ: ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ТА ТЕНДЕНЦІЇ