Зв’язок улюбленого музичного стилю з рівнем емоційного та соціального інтелекту у молоді - Волинець Володимир Олегович (My University, 2021)
У ході виконання дослідження, з метою об’єктивної диференціації музичних жанрів, та пошуку культурних відповідностей сприймання різних музичних жанрів та стилів, було використано методику STOMP та виділені у ній жанри. Розроблено процедуру дослідження зв’язку улюбленого музичного стилю з рівнем емоційного та соціального інтелекту у молоді. Запропоновано авторську методику дослідження суб’єктивної оцінки музичного життя людини. За результатами емпіричного аналізу дослідження, було виявлено підвищену зацікавленість до таких музичних жанрів, як рок то поп-музика. Також ці жанри пов’язані з віком респондентів. До 21 року більш поширеною є поп, а після 22 років спостерігається значне переважання рок-музики серед всіх можливих жанрів. Емпірично встановлено, що улюблений музичний жанр формується в дитинстві та залишається актуальним протягом всього життя, що проявляється у частоті його прослуховування. На противагу цьому, улюблена пісня є більш мінливою та часто змінюється. У ході емпіричного аналізу з’ясовано, що між групами респондентів, що слухають різноманітну музику та надають перевагу лише одному жанру чи стилю музики немає статистично значущої різниці за рівнем соціального інтелекту.