Новий підхід в організації навчальних геологічних екскурсій з використанням геоінформаційних технологій (на прикладі Криворізького регіону) - Холошин, І. В.; Паранько, І. С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
У статті розглянуто приклад організації навчальних геологічних екскурсій з залученням геоінформаційних технологій. Використовуючи супутникову навігацію в поєднанні з ГІС, стає можливим створення мультимедійних інтерактивних екскурсій, що відображають пересування за маршрутом із одночасним синхронним відтворенням аудіо-та відеоконтенту, зображень, тексту та інших інформаційних матеріалів. Як приклад, представлена розроблена авторами навчальна геологічна екскурсія «Геологічні пам'ятки Криворіжжя - літопис геолого-географічних подій у регіоні в докембрійский час», реалізована у вигляді мультимедійного GPS путівника на платформі програми M-Guide.

В статье рассмотрен пример организации учебных геологических экскурсий с привлечением геоинформационных технологий. Используя спутниковую навигацию в сочетании с ГИС, становится возможным создание мультимедийных интерактивных экскурсий, отражающих передвижение по маршруту с одновременным синхронным воспроизведением аудио- и видеоконтентов, изображений, текста и других информационных материалов. В качестве примера представлена разработанная авторами учебная геологическая экскурсия «Геологические памятники Криворожья - летопись геолого-географических событий в регионе в докембрийское время», реализованная в виде мультимедийного GPS путеводителя на платформе программы M-Guide.

The article presents an example of the organization of training geological excursions involving geoinformation technologies. Using satellite navigation in combination with GIS, it is possible to create interactive multimedia tours, governing the movement route with simultaneous automatic playback of audio and video, images, text and other information materials. As an example, the authors developed a training presented geological excursion «Geological Monuments Kryvorizhzhya - chronicle of geological and geographical developments in the region in the Precambrian time», implemented as a multimedia platform for GPS guide program M-Guide.