Еволюція форм ідентичності в текстах Д. Наливайка - Астаф'єв, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Увагу зосереджено на еволюції форм ідентичності в текстах Д. Наливайка: від виразної пов'язаності конфесійної та етнічної характеристик до зміни критеріїв, які засвідчили тенденції новочасної ідентичності.

Attention is paid to the phenomena of identity in the texts written by D. Nalyvajko: from distinguish connection between confessional and ethnics characteristics to changing of criteria, which proved the tendencies of new times' identity.
The evolution of identity forms in D.Nalyvajko's texts
Keywords: ідентичність; культурна епоха; гуманізм; світогляд; Ренесанс; Реформація; полемічність; identity; cultural epoch; humanism; worldview; Renaissance; Reformation; polemic