Правове регулювання юридичних гарантій реалізації особою права на працю - Яцкевич Іван Іванович (My University, 2016)
Дисертація присвячена особливостям правового регулювання юридичних гарантій реалізації особою права на працю, їх різновидів, структури та системи; вирішенню інших окремих теоретичних, методологічних та практичних питань щодо реалізації права на працю. Визначено поняття та ознаки юридичних гарантій, місце юридичних гарантій у сфері праці в системі юридичних гарантій. Встановлено обсяг поняття юридичних гарантій реалізації права на працю, уточнено їх систему та види на етапі укладення, виконання та припинення трудового договору. У роботі розглянуто тенденції розвитку трудового законодавства щодо гарантування права на працю, а також запропоновано рекомендації та відповідні зміни до законодавства щодо вдосконалення правового регулювання юридичних гарантій реалізації особою права на працю. Ключові слова: право на працю, реалізація права на працю, юридичні гарантії, трудовий договір, правове регулювання трудових відносин, трудове законодавство.