AMERICAN SERVICEWOMEN IN THE TWENTIETH CENTURY [REVIEW OF THE MONOGRAPH BY E. ARCHER “WOMEN, WARFARE AND REPRESENTATION. AMERICAN SERVICEWOMEN IN THE TWENTIETH CENTURY” (BLOOMSBURY ACADEMIC, 2017. 256 р.)] - VLASOVA, Tetiana (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2023)
The book considers the various ways the American servicewoman has been represented throughout the 20th century, and how those representations impact the roles she is permitted to inhabit. With the primary focus on the American case Emerald Archer also introduced a comparative element showing integration of women into the military in other countries including Great Britain, Canada and Israel.

У книзі розглядалися різні способи репрезентації американських військовослужбовиць протягом 20-го століття та те, як ці уявлення впливали на соціальні ролі, які їм дозволено було виконувати. Звернувши головну увагу на американський досвід, Емералд Арчер також представила порівняльний аналіз, який показує інтеграцію жінок в армію в інших країнах, включаючи Великобританію, Канаду та Ізраїль.
АМЕРИКАНСЬКІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВИЦІ У ХХ СТОЛІТТІ [РЕЦЕНЗІЯ НА МОНОГРАФІЮ Е. АРЧЕР «ЖІНКИ, ВІЙНА ТА ПРЕДСТАВНИЦТВО. АМЕРИКАНСЬКІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВИЦІ У ХХ СТОЛІТТІ». (BLOOMSBURY ACADEMIC, 2017. 256 с.)]
Keywords: comparative history; stereotype; interview analysis; integration; gender perspectives; порівняльна історія; стереотип; аналіз інтерв'ю; інтеграція; гендерні перспективи