Планувальна структура міста Світловодськ: проблеми та перспективи просторового розвитку - Кужильська Єва-Мішель Віталіївна (My University, 2023)
Актуальність дослідження полягає в необхідності розуміння та вирішення проблем, що стосуються просторового організації та розвитку міста. Світловодськ, як населений пункт зі значним потенціалом, стикається з рядом викликів, пов'язаних з ефективним використанням простору, створенням комфортного середовища для життя та розвитку громади. У роботі розглянуто теоретичні засади просторового планування урбанізованих територій, описано основні характеристики міста Світловодськ, досліджено планувальну структуру міста та історію її створення, проаналізовано стратегії просторового розвитку, висвітлено основні просторові проблеми та перспективи розвитку міста.
Keywords: Просторове планування; містобудівна документація; функціональне зонування; планувальна структура; геоморфологія; демографічні характеристики; забруднення середовища; Світловодськ; генеральний план; мікрорайони; інфраструктура; просторові конфлікти; ревіталізація; ландшафтний парк; Світловодські плавні; перспективи розвитку; проблеми міста; раціональне використання ресурсів; транспортна мережа; якість життя