Індустріальні парки як чинник збалансованого місцевого розвитку - Михайленко Роман Олегович (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню індустріальних парків в Україні та досвіду інших країн. Робота вивчає теоретичні засади створення та функціонування індустріальних парків, державне управління та стимулювання розвитку індустріальних парків, а також аналізує практичний досвід їх розвитку в різних країнах світу. Основна увага приділяється стандартам створенню індустріальних парків, стратегічному плануванню, інноваційним підходам та ефективним моделям управління індустріальними парками. У роботі висвітлюються ключові аспекти розвитку індустріальних парків, такі як інфраструктура, стандарти створення, залучення інвестицій, співпраця з науково-дослідними установами та розвиток людських ресурсів. Також акцентовано на аналізі впливу індустріальних парків на соціально-економічний розвиток регіонів та країни загалом. Використовуючи міждисциплінарний підхід, магістерська робота спрямована на вивчення та систематизацію знань з питань розвитку промислових зон, а також на виявлення нових можливостей та стратегій їх вдосконалення у контексті сучасних викликів економіки та технологій.

The master's thesis is devoted to the study of industrial parks in Ukraine and the experience of other countries. The work examines the theoretical foundations of the creation and functioning of industrial parks, public administration and stimulation of industrial parks development, as well as analyses the practical experience of their development in different countries. The main focus is on the standards for creating industrial parks, strategic planning, innovative approaches and effective models of industrial park management. The paper highlights key aspects of industrial park development, such as infrastructure, creation standards, investment attraction, cooperation with research institutions, and human resource development. It also emphasizes the analysis of the impact of industrial parks on the socio-economic development of regions and countries in general. Using an interdisciplinary approach, the master's thesis aims to study and systematize knowledge on the development of industrial zones, as well as to identify new opportunities and strategies for their improvement in the con.of modern economic and technological challenges.
Industrial parks as a factor of balanced local development
Keywords: державне управління; індустріальні парки; світовий досвід; тенденції розвитку; напрями удосконалення; безпека інфраструктури; природоохоронні заходи; планування інфраструктури; удосконалення; аналіз механізмів; public administration; industrial parks; world experience; development trends; areas of improvement; infrastructure safety; environmental protection measures; infrastructure planning; improvement; analysis of mechanisms