Атрибуція понять як засіб маніпуляції читацькою думкою (на матеріалі сучасної української преси) - Сворак, Н. Я. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
У статті досліджується та аналізується специфіка формування маніпуляційних технік впливу на масову читацьку свідомість шляхом вербалізованих модифікацій атрибуцій понять у медійних текстах.

The article deals with the research and analysis of the specificity of the manipulation influence techniques of reader’s consciousness due to the verbalization of the modified concept attribution in the mass media texts.
The concepts Attribution as the means of the manipulation of reader’s perception (based on the modern ukrainian press)
Keywords: атрибуція; атрибутивні форми; маніпуляція; attribution; attributive forms; manipulation